PCOS Akademija

Edinstven in celosten pristop k obvladovanju sindroma policističnih jajčnikov

PCOS Akademija

Edinstven in celosten pristop k obvladovanju sindroma policističnih jajčnikov

Čas je, da nehaš razmišljati o tem, kako je življenje s PCOS kompliciran gordijski vozel, ki te vleče nazaj in onemogoča, da bi zadihala življenje s polnimi pljuči.

Stopi korak naprej in začni pisati novo zgodbo.

Ti nisi tvoj PCOS!

Veva, da na drugi strani tavaš v nevednosti, se sprašuješ, kaj je narobe s teboj in hlastaš za informacijami, s katerimi se želiš opremiti v boju proti:

Zmedena si in utrujena od nasvetov kot so:

ki te porinejo v kot in prisilijo, da vse stvari varno potisneš v eno škatlico, zapakiraš in o tem ne govoriš, ker ni fajn.

Hej! Pridi bližje …

Veva, da si na misiji iskanja oprijemljivih informacij, utrujena od googlanja za »najboljšimi« (od)rešitvami, ki te na koncu pustijo zmedeno in nič kaj bližje življenju, ki si ga želiš.

Res je, da zdravila za PCOS še ne poznamo. A dejstvo je, da lahko s pravilno prehrano, vadbo in spremembami življenjskega sloga močno izboljšaš simptome PCOS-a, brez da podležeš roller coaster-ju restrikcij in zbiješ svojo samozavest na nulo.

PCOS je več kot le motnja plodnosti

Poleg vpliva, ki ga lahko ima na vsakodnevno kakovost življenja, raziskave kažejo, da imajo ženske s sindromom policističnih jajčnikov večje tveganje za razvoj drugih kroničnih zdravstvenih stanj, ki presegajo izzive z neplodnostjo.

Diabetes – ženske s PCOS imajo 50 % tveganje za razvoj sladkorne bolezni do 40. leta.
Rak endometrija – 3x večje tveganje za razvoj raka endometrija v primerjavi z ženskami, ki nimajo PCOS
Srčne bolezni – 4 do 7x večje tveganje za srčni napad kot ostale ženske.
Mentalno zdravje – 3x večje tveganje za anksioznost in depresijo.

Zato je čas, da svojega zdravja ne prelagaš na jutri in poskrbiš zase že danes!

Ti, si več kot le številka v sistemu.

Diagnoza PCOS ni samo zaznamka v tvoji kartoteki. Ko si prejela diagnozo PCOS, so ti verjetno dejali, da boš imela težave z zanositvijo. Verjetno so ti tudi poudarili, da moraš izgubiti telesno težo. Kot da je to nekaj, česar se sama ne bi zavedala in poskusila že n-krat neuspešno. 

Za tem ti pa najverjetneje potisnili v roke hormonsko kontracepcijo z besedami: “Tu so tablete. Ko boste želeli zanositi, se oglasite”.

Čas je, da preideš mimo generičnih nasvetov, se opremiš z znanjem, da boš lahko ubrala strategije, ki so prilagojene TEBI. Zakaj? Ker si zaslužiš več. Veliko več.

Ok, ampak kako? Kako se tega dejansko lotiti?

Zavedava se, da je interdisciplinarni pristop ključ do obvladovanja PCOS. Raziskave kažejo, da je tak pristop pri obvladovanju kroničnih bolezni najučinkovitejši. Razumeti “zakaj” za tvojimi simptomi je PRVI IN POMEMBEN KORAK k obvladovanju sindroma policističnih jajčnikov.

Predstavljaj si, da imaš na enem mestu na dosegu roke zbrane zaupanja vredne strokovnjake, ki jim lahko postaviš vsakršno vprašanje.

Če si še do predkratkim stopicljala na mestu in iskala smerokaz, imava za vogalom nekaj posebnega.

Predstavljava ti

Predstavljava ti

Tvoj #1 vir informacij za vse življenje, ki obravnava celoten spekter fizičnih, čustvenih, duševnih, socialnih in okoljskih vplivov, nad katerimi imaš ti sama največjo moč!

Stopi v najboljšo različico sebe in si ponovno povrni svojo samozavest!

Tudi če tega trenutno ne moreš popolnoma vizualizirati, še ne pomeni, da tega ne moreš živeti.

S četo žensk, ki se soočajo s podobnimi izzivi te bo na tej poti podprlo kar 9 strokovnjakov!

Zakaj 9? Ker verjameva, da je vsak specialist na svojem področju in želiva, da dobiš res kakovostne in kredibilne informacije.

V znanju je moč!
Zdaj imaš priložnost, da z znanjem, ki ga boš dobila na PCOS akademiji, vzameš vajeti v svoje roke.
V 2-dnevnem intenzivnem ONLINE izobraževanju boš dobila boljši uvid v samo PCOS diagnozo, direkten dostop do strokovnjakov in praktične nasvete, s katerimi boš nadgradila svoje življenje.
Spoznaj ekipo

Zate sva zbrali najboljše strokovnjake, ki razumejo težave in ves čustven vihar, ki ga doživljaš. V intenzivnem 2-dnevnem izobraževanju bomo gostile:

Simona Fabjan

Prehranska terapevtka

Nekdanja profesionalna odbojkarica, zdaj pa strokovnjakinja za prehrano, ki zagovarja prilagojen pristop glede na posameznikove potrebe.

Urška Rojko

Specialistka za vadbo žensk in prehranska svetovalka

Zaveda se pomena razumevanja ženske fiziologije ter se zavzema za prepoznavanje fizioloških sprememb žensk, kot so nosečnost, menopavza, hormonsko zdravje in menstrualni cikel.

doc. dr. Vilma Kovač

dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Raziskovalka in strokovnjakinja za PCOS, docentka in vodilna članica na UKC Maribor. Avtorica doktorske študije z naslovom: “Klinična uporaba metode in vitro maturacije (IVM) nezrelih jajčnih celic pri neplodnih ženskah s sindromom policističnih jajčnikov (PCOS).” ter soavtorica Strokovnih priporočil za diagnostiko in zdravljenje sindroma policističnih jajčnikov.

dr. Nika A. Kravos Tramšek

dr.med., spec. interne medicine

Strokovnjakinja na področju razumevanja in zdravljenja sindroma policističnih jajčnikov (PCOS), ki se osredotoča na opolnomočenje bolnikov, da razumejo in obvladujejo svoje stanje. Sodelovala je v številnih raziskavah o PCOS in doktorirala na temo zdravljenja PCOS. Strokovnjo deluje na Oddelku za endokrinologijo in diabetologijo, UKC Maribor.

dr. Andrijana Koceva

dr.med., spec. interne medicine

Specializantka na področju endokrinologije in diabetologije, kjer je pri delu v Endokrinološki ambulanti dnevno priča več obrazov sindroma policističnih jajčnikov. 

dr. Nina Jugovar

dr. med., spec. dermatovenerologije

Dermatologinja z večletnimi izkušnjami v laserskem zdravljenju, ki zagovarja holistični pristop k zdravju kože.

dr. Tjaša Dimec Časar

univ.dipl.psihologije

Doktorica psiholoških znanosti, ki ženskam pomaga najti ravnovesje in jih vodi skozi njihove življenjske izzive.

Alison Kogoj

dipl.med. sestra in RDT terapevtka, svetovalka za naravno plodnost

Ustvarjalka prvega slovenskega menstrualnega planerja, ki ženskam svetuje o naravnem načrtovanju družine in hormonski kontracepciji.

Tika Hribar

Vplivnica za nego kože (@tixibeauty)

Soavtorica prvega slovenskega priročnika za nego kože – “Živijo, lepa koža”, ki s svojimi bogatimi izkušnjami in kritičnim očesom deli svoje znanje o negi kože ter pomaga ženskam do zdrave in sijoče kože.

Torej, skupaj te bo podprlo kar 9 strokovnjakov. Ha! Saj sva ti obljubili, da bo tokratna akademija nekaj posebnega, kajne?

Zakaj je PCOS Akademija prava izbira zate?

Dobila boš celovit vpogled v sindrom policističnih jajčnikov z različnih zornih kotov: endokrino zdravje, reproduktivno zdravje, psihološko zdravje, dermatološko zdravje ter prehrane in vadbe.

In če te je strah, da boš dobila le splošne informacije… Ne boš dobila splošnih informacij. S strokovnjaki smo se uskladili in izpilili predavanje do potankosti. Vsak strokovnjak je zate pripravil predavanje izrecno usmerjeno v PCOS.

PCOS Akademija
postavlja žensko v središče.
Akademija je zasnovana
z mislijo NATE,
za TVOJE potrebe.
Akademija je zasnovana z mislijo NATE, za TVOJE potrebe.
Kaj natančno misliva s tem?
Kaj lahko pričakuješ?

Naj ti podrobneje predstaviva kakšnih predavanj boš deležna in kaj boš od posameznega predavanja lahko odnesla.

Sklop 1
Endokrinološko zdravje
Sklop 2
Reproduktivno zdravje
Sklop 3
Psihološko zdravje
Sklop 4
Prehrana in vadba
Sklop 5
Dermatološko zdravje
PLUS BONUS
Posebne ugodnosti za udeleženke

Torej, kdaj se začne?

Akademija poteka 1x letno, zato ne zamudi te priložnosti!

PCOS Akademija odpira svoja vrata v soboto 21. oktobra in nedeljo, 22. oktobra 2023.

Kaj pa cena?

Časovno omejena ponudba

Za tak paket bi drugače odštela najmanj 450 EUR. A midve ti danes ponudiva obljubljeno VIP vstopnico.

150 EUR
EARLY BIRD
150 EUR

Za plačilo preko TRR nama, prosim, piši na pcos@nestology.eu

Kaj pravijo udeleženke PCOS Akademije?

“Všeč mi je bilo kako natančno je bil predstavljen PCOS in da so se predavatelji res poglobili v temo in dali veliko informacij, da ni bila tema samo površinsko obdelana. Res sem izvedela veliko detailov.”
“Zelo jasno, razumljivo in sistematično razdeljeno predavanje. Predavatelji so predstavili izjemno pomembne vsebine, s katerimi bi se po mojem mnenju morala seznaniti vsaka ženska v reproduktivnem obdobju, pa jih večina verjetno niti ne pozna.”
“Predavanja so mi bila razumljiva, saj mi je vsa ta terminologija že blizu. Res lepo in strokovno predstavleni vsi vidiki tega kompleksnega sindroma. In hvala za nove informacije in novosti v zdravljenju.”
“Vidi se, da sta akademijo naštudirali v nulo. Zelo lepo podprto z vseh mogočih strani. Res priporočam!”
“Skrbelo me je da bi poslušala vse “kar že vem” sama, da ne bi izvedela nič novega/specifičnega, pa vendar je bilo ravno obratno. Akademija je organizirana celostno in je zajela tudi teme o katerih same ne upamo na glas spregovoriti, saj se bojimo kritik zunanjega okolja (predvsem iz vidika psihičnih težav).”
“Punci ne morem opisati občutka hvaležnosti, jasnosti in pomirjenosti, ki sem jo dobila tekom PCOS akademije. Hvala vama!”
“Ojla! 🥰 Ja se je zgodil čudež in se prikazal plusek.🥰🥰”
“Super predavateljice, zelo uporabne teme. Presenetilo me je, kako strokovno so bila predavanja zasnovana. Ravno zaradi tega bi priporočala akademijo vsem ženskam, ki se borijo s PCOS kot tudi širši populaciji, da dobi vpogled v naše vsakdanje borbe.”
“Všeč mi je bilo kako natančno je bil predstavljen PCOS in da so se predavatelji res poglobili v temo in dali veliko informacij, da ni bila tema samo površinsko obdelana. Res sem izvedela veliko detailov.”
“Zelo jasno, razumljivo in sistematično razdeljeno predavanje. Predavatelji so predstavili izjemno pomembne vsebine, s katerimi bi se po mojem mnenju morala seznaniti vsaka ženska v reproduktivnem obdobju, pa jih večina verjetno niti ne pozna.”
“Predavanja so mi bila razumljiva, saj mi je vsa ta terminologija že blizu. Res lepo in strokovno predstavleni vsi vidiki tega kompleksnega sindroma. In hvala za nove informacije in novosti v zdravljenju.”
“Vidi se, da sta akademijo naštudirali v nulo. Zelo lepo podprto z vseh mogočih strani. Res priporočam!”
“Skrbelo me je da bi poslušala vse “kar že vem” sama, da ne bi izvedela nič novega/specifičnega, pa vendar je bilo ravno obratno. Akademija je organizirana celostno in je zajela tudi teme o katerih same ne upamo na glas spregovoriti, saj se bojimo kritik zunanjega okolja (predvsem iz vidika psihičnih težav).”
“Punci ne morem opisati občutka hvaležnosti, jasnosti in pomirjenosti, ki sem jo dobila tekom PCOS akademije. Hvala vama!”
“Ojla! 🥰 Ja se je zgodil čudež in se prikazal plusek.🥰🥰”
“Super predavateljice, zelo uporabne teme. Presenetilo me je, kako strokovno so bila predavanja zasnovana. Ravno zaradi tega bi priporočala akademijo vsem ženskam, ki se borijo s PCOS kot tudi širši populaciji, da dobi vpogled v naše vsakdanje borbe.”
Pišimo še več takšnih zgodb!

Si zraven?

S prijavo ne dobiš le dodatnega znanja, temveč se pridružiš prvi PCOS skupnosti.

Če ne želiš zamuditi te priložnosti, se prijavi s klikom na spodnji gumb.

Želiš pretrgati verige PCOS-a in si povrniti življenje, ki si ga ZASLUŽIŠ? Tvoj nov svet je oddaljen LE en klik vstran.

REZERVIRAJ SI SVOJE MESTO!
(Mesta so omejena)

Odkleni svoj VIP dostop

S tem boš odklenila svoj VIP dostop do najboljših strokovnjakov za PCOS, učinkovitih strategij in skupnosti, ki te bo podpirala na vsakem koraku.

Hej! To ni le še eno “predavanje”, je tvoja vstopnica v svetlejšo in bolj samozavestno prihodnost. Naredi korak ZDAJ ali tvegaj, da boš zamudila!

Partnerji
Avemed

Avemed je ponudnik širokega nabora naravnih izdelkov in prehranskih dopolnil najvišje kakovosti, osnovanih na podlagi znanstvenih dognanj. Zavezani so k naravi, zdravju in izobraževanju širše javnosti, da bomo kot družba skupaj znali živeti bolje in izbirati previdneje.

Pharmagea

Podjetje Pharmagea pod svojim okriljem drži kar dve blagovni znamki, Videmino in Rilastil katerih izdelki izboljšujejo kvaliteto življenja in poskrbijo za višjo samozavest vseh PCOS-ovk. Vidermina poskrbi za vaše intimno zdravje, dermatološka kozmetika Rilastil Acnestil pa drži hormonske izbruhe aken po nadzorom. Izdelki so na voljo v lekarnah in spletni trgovini Pharmagea.com.

Pogosta vprašanja & odgovori

Zaradi kompleksnost sindroma policističnih jajčnikov in njegovih posledic na tvoje življenje je pomembno, da se zavedaš dolgoročnega vpliva PCOS na tvoje splošno, čustveno in fizično zdravje, da boš lahko dolgoročno obvladovala to bolezen.

PCOS akademija je tako namenjena ženskam, ki iščejo interdisciplinarno podporo in znanje o PCOS na prav vseh področjih (ginekologija, psihologija, dermatologija, prehrana, vadba). 

Če se ne želiš vrteti v krogu in iščeš dostopne, kredibilne informacije, potem je PCOS akademija zate.

PCOS Akademijo sva zasnovali izrecno za ženske s sindromom policističnih jajčnikov, kar pomeni, da se bo vsak izmed strokovnjakov osredotočil na bistvene težave s katerim imajo ženske s tem sindromom največ težav in te opremil tudi s praktičnimi nasveti, ki jih boš lahko implementirala v svoj vsakdan.

Omenjena akademija je prvi korak, pri katerem boš dobila in izgradila temelj znanja o sindromu.

V naslednjem letu prihaja nadgradnja – Akademija II, kjer bodo mesta omejena in delo bolj poglobljeno ter prilagojeno posameznici. Za vstop v akademijo II sicer ne boš potrebovala “enkice”, a zelo priporočava, da se je udeležiš.

Tokratna akademija bo svoja vrata odprla le enkrat letno, zato predlagava, da skočiš na vlak z nami ZDAJ! V enem letu lahko narediš marsikaj in škoda bi bilo, da izpustiš to priložnost.

Da bo vse potekalo čim bolj interaktivno, bodo predavanja potekala online V ŽIVO! Kar pomeni, da boš na licu mesta imela možnost postaviti svoja vprašanja vsakemu izmed strokovnjakov.

Nič za to. Vsa predavanja bodo posneta in skrbno shranjena na varno mesto.

Do vsebin boš imela dostop 2 meseca od zaključka akademije. 

PCOS Akademija se bo intenzivno izvajala 2 dni. Mesta so omejena.

Ko se uradno pridružiš akademiji, boš dobila navodila kako dostopati do ekskluzivne skupine, kjer se lahko začnete povezovati z nama (Simono & Urško)  in drugimi ženskami, ki so na istem potovanju kot ti.

Do skupine boš imela doživljenjski dostop za nadaljnjo podporo. Urška & Simona po 2 mesecih (22.12.2023) ne bova več moderirali skupine.

Tekom poteka akademije nama lahko neposredno zastaviš kakršno koli vprašanje (ki se nanaša na vsebino akademije). Po poteku akademije pa nama lahko pošlješ mail na: pcos@nestology.eu ali skočiš na najino osebno spletno stran.

PCOS Akademija te bo opremila z osnovnim znanjem o PCOS in orodji, ki jih potrebuješ za spopadanje z ovirami, ki te potencialno ovirajo pri izgubi teže, uravnavanju menstrualnega cikla in hormonov, mentalnega zdravja, dermatologije, nege kože ipd. Ta program pokriva prav VSE kotičke PCOS-a.

Žal ne nudiva vračil. Informacije v tem programu so naložba v tvoje zdravje za vso življenje. V kolikor imaš še kakršna koli vprašanja ali pomisleke, se obrni na naju: pcos@nestology.eu.

To spletno mesto uporablja piškotke.

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.